Mai mult

    Dieta Okinawa: Secrete japoneze pentru a ramane slaba si sanatoasa

    Japonezii traiesc mult timp datorita dietei si stilului lor de viata. In consecinta, acest lucru ii face pe unii sa traiasca mai mult de 100 de ani. Iata cateva secrete ale longevitatii sale si ale dietei suplimentare din Okinawa.

    • DACA MANCATI CA UN LUPTATOR DE SUMO VEI AREA CA UN LUPTATOR DE SUMO . Inseamna ca ar trebui sa mananci cinci mese pe zi si intr-un mod natural. MANANCA INCET, MESTECA-TI MANCAREA SI MANANCA PUTIN. MOTTO-ul ESTE „NU MANANCI PAN CA ESTI SATISFUT”.
    • EVITATI CONSUMUL LICHIDELOR IN TIMPUL MESELOR . Este indicat, fara indoiala, sa nu bei lichide in timpul meselor, deoarece acestea racesc organismul, astfel ca bautura elimina caldura pe care o primeste organismul atunci cand mananca. Unii tind sa bea apa calduta in inghitituri dupa masa.
    • O BAI FIERDA PRELUNGE VIATA . O baie fierbinte are multe beneficii, inclusiv prelungirea vietii, imbunatatirea circulatiei sangelui, relaxarea muschilor si eliberarea stresului.
    • MANCATI MULTE FRUCTE SI LEGUME DE SEZON. Secretul este sa mananci fructe si legume de sezon, deoarece acestea ajuta la racirea organismului vara si la incalzirea acestuia iarna.
    • OREZUL SI CEAIUL VERDE SE CONSUMEAZA IN TOATE MOMENT.

    Dieta de Okinawa

    Mic dejun: Un iaurt sau o bucata de branza. Fructe sau suc de fructe cu cereale integrale.

    Miezul diminetii : Un fruct.

    Pranz : Peste cu legume sotate si orez brun. Un fruct.

    Gustare : ceai. Legume crude.

    Cina: Supa miso cu ciuperci. Ton sau alt peste cu salata de tofu. Un fruct.

    Dieta Okinawa: Alimentos beneficiosos

    Susan

    Bogate in acizi grasi nesaturati si fibre, semintele de susan contin o doza mare de minerale (magneziu, zinc, fosfor) care le fac aliati puternici pentru longevitate. Au chiar puterea de a imbunatati circulatia sangelui si digestia.

    Porc 

    Okinawenii consuma putina carne, dar cand o fac, opteaza pentru picioare de porc si picioare de porc, bucatile cu cel mai mic continut de grasime. Printre alte virtuti, aceasta carne ajuta la reducerea osteoartritei si reumatismului. De asemenea, nu uitati ca proteinele animale sunt o sursa importanta de zinc si vitamina B12.

    A inceput 

    Foarte bogat in iod, un nutrient esential pentru sinteza hormonului tiroidian. Sarace in calorii, algele se remarca prin aportul lor in vitamina E (antioxidant) si beta-caroten, esentiale pentru intarzierea imbatranirii si pentru protejarea pielii si a mucoaselor de radicalii liberi.

    Aceite de colza 

    Sarac in acizi grasi saturati, totusi, este bogat in grasimi mononesaturate si omega 3. Datorita acestui lucru, reduce inflamatia si nivelul de grasime din sange si promoveaza schimbul de celule. Eficient in prevenirea bolilor cardiovasculare, bogatia sa in vitamina E ii confera proprietati antioxidante.

    Soia

    Mai consumat in Okinawa decat in ​​restul Japoniei, este o sursa excelenta de proteine ​​fara grasimi care protejeaza inima si creierul. Contine omega 3, care favorizeaza eliminarea colesterolului rau. Se poate prepara fiarta, la fel ca lintea si ofera mai mult calciu, fier si fosfor decat alte leguminoase.

    Ceai verde

    Multe studii au aratat utilitatea acestei plante in multe patologii diferite. Capacitatea sa de a reduce colesterolul rau si de a creste colesterolul bun pare aproape de necontestat. In acelasi fel. Protejeaza impotriva cancerului de vezica urinara, ovare sau pancreas si previne problemele hepatice si cardiovasculare. Toate acestea, doar band trei cani pe zi.

    ridiche neagra

    Ofera o cantitate mare de vitamina C, care ajuta la combaterea infectiilor de iarna si la combaterea radicalilor liberi. Continutul sau ridicat de fibre si apa favorizeaza tranzitul intestinal si purifica ficatul. De vanzare in magazine specializate.

    Peste 

    Antioxidanti si antiinflamatori, pestele precum sardinele, somonul sau tonul sunt o sursa de omega 3, magneziu si iod. Ne protejeaza de stres si hipertensiune arteriala. Ideal este sa-l consumi de trei ori pe saptamana.

    Apa 

    Apa insulei este foarte bogata in calciu. Deoarece nu este disponibil in magazine, cautati in schimb unul care are un continut ridicat de calciu si magneziu, care intaresc oasele si imbunatatesc tensiunea arteriala.

    Orez

    Aceasta cereala nu contine gluten, o substanta foarte alergena, nu contine proteine ​​si aproape deloc grasimi. In orice caz. Sarac in calorii, dar este foarte bogat in amidon. Pentru a beneficia de toata puterea sa in fibre, vitamine si minerale, idealul este sa alternati consumul din gama sa larga de soiuri.

    Pe acelasi subiect

    Recente